Pro nákup je nutné se přihlásit. Registrovat se můžete zde.

Vepřová panenka v bylinkové krustě s bramborovými gnocchi a houbami

4-6 porcí:

600-800 g vepřové panenky

750 g mražených bramborových gnocchi

3 dl oleje

150 g cibule

20 g česneku

400 g mražených hub

300 g mrkve nakrájené na kostky

2 dl vývaru

250 ml 33% smetany

2 lžíce světlé máslové jíšky

100 g chlebové strouhanky

Snítka rozmarýnu

Sekané bylinky různých druhů (na krustu)

Sůl, pepř

Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli do zlatova. Přidáme strouhaný česnek, houby, mrkev, sůl a nasekaný rozmarýn. Vše krátce zarestujeme a zalijeme vývarem. Směs provaříme, aby mrkev změkla, pak přidáme smetanu a následně lehce přihustíme máslovou jíškou. Hotovou směs smícháme s předem uvařenými noky. Dle chuti dosolíme a případně ještě zjemníme smetanou.

Očištěnou panenku osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi s dávkou oleje krátce opečeme ze všech stran. Panenku vložíme do rozpálené trouby na 180-190°C asi na 10 minut.

Než se nám panenka upeče, smícháme chlebovou strouhanku s nasekanými bylinkami. Panenku vytáhneme z trouby, obalíme v bylinkové krustě a opět vložíme do trouby na cca 2-3 minuty. Hotovou panenku krájíme na slabší plátky a servírujeme na předem připravených houbových nokách.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz