Pro nákup je nutné se přihlásit. Registrovat se můžete zde.

Ryby a mořské plody

Naše nabídka mražených ryb. Co je dobré znát při výběru?

Seafrozen: se označují filety, které byly zpracovány a zamrazeny přímo na palubě rybářské lodi.  Takové maso je nejkvalitnější a nejchutnější. Pro kvalitu rybího masa je totiž určující, aby ryba byla  zpracována co nejrychleji po výlovu.  

Double frozen: označuje druhý způsob, kdy se na moři zamrazí celé nevykuchané ryby do bloků,  které se pak prodávají rybím továrnám na pevnině ke zpracování.  Zde se rozmrazí, filetují a zamrazí podruhé.

Glazura: Je to tenká vrstva ledu, která chrání rybí maso před vysušením.  Všechny hluboce zamrazené suroviny ztrácejí časem svou hmotnost i chuť.  Proto se filety glazují nástřikem pitné vody na povrch a tenká ledová krusta je chrání proti vymrzání.  Ochrannou funkci splní již 5% glazura.

Zmražená nebo čerstvá: Nutriční složení je prakticky stejné, hlavní rozdíl je v obsahu omega-3 mastných kyselin, který po zabití ryby rychle klesá a ubývá i ve zmrazeném stavu. Mrazené filety však mají jiné výhody: většinou jsou bez kostí, snadněji se upravují.

Interleaved (proložené): Metoda zamrazování, kdy se jednotlivé filety skládají do železné formy, prokládají igelitem a v blocích po 7 kg se deskově zamrazují.

27 položek celkem
Aljašská treska filé pro děti  balení 6 Kg
Tip
1 068,48 Kč

100g porce filé z kvalitní aljašské tresky, seafrozen. Bez vody, bez chemie, bez kostí. Balení po 6 kg.

5155
Aljašská treska filety  balení 400g
77,28 Kč

Filety z aljašské tresky, zmrazené přímo na moři, exkluzivní kvalita firmy Mylord Premium. Ochranná glazura proti vymrazení. Balení 400g.

5186
Aljašská treska filety  balení 5 Kg
924 Kč

Filety z tresky bez kůže, interleaved (volně ložené), 0% glazování. Mraženo na moři. Baleno po 5 kg.

5141
Aljašská treska porce  balení 6 Kg
934,08 Kč

Seafrozen porce z Aljašské tresky, velikost porce 100 nebo 150 g. Top kvalita bez vody. Balení 6 kg.

5152
Aljašská treska porce  balení 300g
59,36 Kč

Filé z aljašské tresky, zmrazené přímo na moři, exkluzivní kvalita značky Mylord Premium. Bez kostí, vhodné pro děti. Balení 300g.

5185
Candát filety  balení 10 Kg
Candát filety balení 10 Kg
Pouze pro přihlášené
3 304 Kč

Výborná kvalita a cena. Filet je mražený s kůží, téměř bez kosti. Velikost 300-500 g, glazování 20%. Balení po 10 kg.

5135
Hoki filet s kůží  balení 10 Kg
Hoki filet s kůží balení 10 Kg
Pouze pro přihlášené
1 960 Kč

Hoki (treskovník) je bílá ryba pevnější struktury. Vynikající chuť, vhodné i na obalování či na gril. Seafrozen. Balení 10 kg.

5131
Krevety koktejlové  balení 1 Kg
Krevety koktejlové balení 1 Kg
Pouze pro přihlášené
240,80 Kč

Malé krevety velikosti 100/200, 25% glazování.

5166
Krevety tygří loupané  balení 1 Kg
312,48 Kč

Loupané tygří krevety velikosti 16/20, vyčištěné, mohou být s ocáskem i bez. 20% glazování.

5164
Krevety tygří neloupané  balení 1 Kg
334,88 Kč

Tygří krevety bez hlavy a bez střívka, s krunýřem. Snadno se loupají, velmi kvalitní. Velikost 13/15, 20% glazování.

5176
Losos Coho filet s kůží  balení cca 1 Kg
420 Kč

Špičkový mražený filet z atlantského lososa Coho (kisuč) s kůží, velikost cca 1,2 - 2 kg. Bez glazování. Uvedená cena je za 1 kg, ale velikost každého kusu je...

5158
Losos divoký - porce balení 5 Kg
Pouze pro přihlášené
980 Kč

Porce z lososa gorbuša, bez kůže, velikost porce 120 - 140g.  20% glazování. Balení po 5 kg.

5133
Losos norský bez kůže  balení cca 1 Kg
435,68 Kč

Špičkový mražený filet z norského lososa bez kůže, tzv. trim E. Velikost cca 1 - 1,3 kg. Uvedená cena je za 1 kg, ale velikost každého kusu je jiná, konečná cena při...

5139
Mahi - Mahi  balení 5 Kg
Mahi - Mahi balení 5 Kg
Pouze pro přihlášené
890,40 Kč

Ryba z Karibiku s nízkým obsahem tuku, má pevné a chutné maso. Mražený filet je s kůží, dobrá kvalita, velikost filetu 200-500g. Glazování max 20%.

5130
Makrela kuchaná  balení 1,2 Kg
Makrela kuchaná balení 1,2 Kg
Pouze pro přihlášené
161,28 Kč

Celé kuchané makrely, vakuově balené po 1,2 kg.

5134
Nahoru
Další produkty

 Jak připravit mraženou rybu:

Rybí maso i bez přidané vody obsahuje téměř 80% vody. Zmražený filet můžete nechat cca 15 minut mírně povolit, aby se porušila povrchová glazura - je to tak lepší pro kořenění masa. Filety je ale možno připravovat přímo zmražené, ale je třeba počítat s tím, že pustí o trochu více vody.

Tepelná úprava by neměla trvat déle než 25-35 minut (dle velikosti a tloušťky filetu). Prodlužování času tepelné přípravy vede k nadměrnému vysoušení filetu, porce se zmenšuje a maso nemá patřičnou chuť.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz