Sous vide výrobky
Sous-vide (z francouzštiny, v překladu znamená „ve vakuu“) je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou. Takto vakuované se potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) pošírují i několik hodin (někdy až 72) při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55–60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání.
Nabízíme chlazené sous-vide produkty od české rodinné firmy, která si zakládá na kvalitě a jednoduchosti přípravy. Tyto výrobky jsou již hotové, uvařené, obvykle dochucené jen trochou soli. Ve výsledku vám ušetří spoustu času a energie a ještě si pochutnáte.
Jak pracovat s těmito produkty?
1. Připravte si vybraný výrobek, nůžky nebo nůž, pečicí nádobu, příp. koření a předehřejte troubu (nebo použijte gril, mikrovlnku atd.).
2. Vybalte výrobek z obalu, příp. síťky, a vložte ho do nádoby na pečení. Výrobek můžete dochutit dle libosti kořením, česnekem, atd.
3. Umístěte pečicí nádobu do předehřáté trouby a ohřejte podle návodu na obalu (doba přípravy závisí na typu produktu, teplotě a způsobu přípravy - např. u kuřecích křídel se doporučuje 15 minut).
Některé výrobky lze také ohřát přímo v obalu v páře nebo ve vodní lázni.
U trhaného masa stačí pouze dochutit a prohřát např. na pánvi.